On Trail Vidensbank

Introduktion til vidensbanken

Velkommen til DCU Spor- og Naturudvalgets vidensbank om bygning og vedligehold af MTB spor i DK

Vidensbanken har til formål at give viden og inspiration til et stærkt stigende antal mountainbike-sporbyggere i Danmark. Spor- og Naturudvalget under Danmarks Cykle Union har som mål, at være paraplyorganisation for de mange sporbyggerorganisationer der opstår rundt om i landet.

Et af initiativerne i udvalget er denne vidensbank, hvor målet er, at sporbyggere et samlet sted, kan finde den information der skal til for, at skabe og vedligeholde spændende mountainbike spor under danske forhold.

Hvorfor en vidensbank?

Mountainbiking i Danmark er i fortsat vækst. Mange nyder den afvekslende og intense oplevelse man får, ved ture op og ned af bakker i skov og natur, i al slags vejr.

Men væksten i sporten giver en mere intens kørsel i skovene, og et større tryk på det naturgrundlag, alle friluftselskere gerne vil gøre brug af. Det giver flere steder i landet en række brugerkonflikter.

En del af løsningen er at skabe bæredygtige mountainbike-spor. Bæredygtighed for mountainbike-spor er er bedre bevidsthed om sporet hos skovens brugere, bedre anlagt så sporene kan holde til kørsel året rundt, og samtidigt er sjove og udfordrende nok til at mountainbikere vælger det etablerede spor, frem for egne veje.

Med bæredygtige mountainbike-spor kan sporten fortsat udvikle sig i harmoni med andre brugere og med respekt for naturen og produktion i skovene.

Vidensbanken skal være en ressource i at understøttes skabelsen af bæredygtige mountainbike-spor i Danmark.

Gode spor og god adfærd – det sikrer fortsat adgang til skoven

DCU’s Spor- og Naturudvalg arbejder for bæredygtige mountainbike-spor i Danmark. Fortsat udvikling af bæredygtige spor bygger på viden, dialog og adfærd. Denne vidensbank skabes som en ressource for alle interessenter i danske mountainbike spor.

Dialogen fortsætter på den årlige DCU Spor- og Naturkonference og på udvalgets Facebook-side.

Adfærd og mountainbike kultur understøttes af viden, dialog og kampagner i samarbejde med Naturstyrelsen, friluftsrådet, Singletracker m. fl

Redaktør og fagkonsulent på vidensbanken
er Søren Pedersen fra more4mtb.dk

  • Passioneret mountainbiker
  • Uddannet anlægstekniker
  • 5 års MTB spor forvaltningserfaring
  • Sporkonsulent for klubber, kommuner og Naturstyrelsen
Share This